Tänkte dela med mig av ett recept jag kastade ihop igår. Hade nämligen i princip ingenting hemma, så fick ta vad jag hade - och det blev faktiskt gott! Eftersom jag alltid är så förbannat hungrig så blev det ingen bild igår, men såhär såg min ihopslafsade matlåda ut, haha.

Jag använde:

  • 3 färska rödbetor
  • 3 potatisar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2-3msk ärtprotein 
  • 2msk hampafrön
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 kycklingfiléer
  • chili

Riv rödbetor, potatisar och morötter tillsammans i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och i med ärtprotein och hampafrön. Salta rejält och pudra över lite vitpeppar. Stek i 10-15min på medelvärme. Salta och krydda kycklingen med chili - stek. Voila! Sedan babyspenat, sockerärtor, fetaost och jalapeno till. Detta blev tre måltider för mig. Kalorisnålt, mättande - perfekt!

 

Comments (0)

Hos mig går denna på repeat nu. Lika bra att peppa, deppa och träna till. På tal om träning; var på gymmet idag för första gången på flera veckor. Herregud, vad jag saknat det. Var så himla roligt! Kändes att jag var lite ringrostig, men tycker kroppen var rätt duktig ändå. Blev en kort genomkörare av hela kroppen, och tror jag är redo att köra lite mer nu. Lägga det konstanta festandet åt sidan och fokusera på välmående istället. Anledningen till att jag inte tränat är 1) jag har inte ätit ordentlig mat 2) jag har sovit 4-5h per natt 3) jag har festat 2-3 dagar i veckan. Ni ser. Totala motsatsen mot den jag brukar vara. Att jag blivit kallad världens yngsta pensionär är inte taget från luften. Med det menar jag inte att jag ska sluta roa mig, såklart - men hälsan först. Jag vill ha en snygg, stark och välmående kropp! Nu börjar vi om! 

En snap från ett par veckor sedan, lägg till mig på -> llisahedman

Comments (0)

Nu är hösten här, på riktigt. Löven är gulröda, faller av, det är råa vindar och vått i luften. Varje kväll drar dimman in, så tjock att du bara ser gestalter någon meter bort. Träden gnisslar, darrar och piskar av blåsten. Dugg blandas med hårda regnfall, tunga moln och ibland någon strimla sol. Jag får äntligen bära strumpbyxor, gömma mig i en stor halsduk. Kisa mot himlen och mot livet. Trött och förvirrad, men förväntansfull. Inget håller i mig längre. Bara jag själv. Jag står på egna vacklande ben, utan trygghet och utan någon att luta mig mot. Det är jag nu. Jag ångrar inget, men det är skrämmande. För sex veckor sedan tog jag beslutet, jag gjorde valet att lämna mitt förhållande efter 3,5år. Inget bråk, inget skrik, ingenting. 

Jag står som i gyttja. Trampar och trampar och trampar. Ställer mig själv frågan "vad är din plan?" och drar sedan täcket över huvudet. Planer. Planer har vi väl alla. Önskemål och drömmar. Är det vänster eller höger vid vägskälet? Väljer att måla läpparna och dricka vin, skjuter på beslutet och dansar natten lång. Mitt i allt undrande och den ångest som sköljer över mig, ler jag. Inte bara det. Jag skrattar högt, jag är glad. Jag är faktiskt det. Jag är lika darrande som träden, lika fallande som löven - men livet är fint ändå. Det är passionerat. Oskrivet.

Nya ansikten. Nya platser. Nya intryck. Endera gör avtryck som får det att kittlas i magen, endera får mig att tvivla på mänskligheten. Äventyrstörsten och nyfikenheten har trängt undan mitt annars så utslitna ord, "nej". Istället tackar jag ja. Ja till att ses, till en utekväll, till en filmkväll, till en fika, till en promenad. Ja. Ja. Ja. Ibland när vinden tar i, när jag står ostadigt, när jag famlar efter något att hålla hårt i - finna tröst i. De dagarna växer jag. Analyserar. Ser mig själv ur ett annat perspektiv. Lär känna mig själv. Förstår innebörden av acceptans. Vi klarar oss alltid. Det gör vi. Alla. Alltid. Le i motvind. Välj lycka.

Comments (2)
Carro H Ojdå här händer de grejer! :O Skönt å se att du mår bra trotts allt! Men vill du ses nån dag, ta en promenad eller så? :) 2015-09-16 22:19
Lisa HedmanJa, ibland går det fort :) Jaa, det skulle vara superkul! Hör av mig så planerar vi in en dag :) 2015-09-19 16:48
0 av 1
OPTIONS